Programma

Het programma van het EK Stoneskimming Goeree-Overflakkee

Na een eerste editie aan de Brouwersdam en twee prachtige edities op en rond de hofvijver in Vlaardingen wordt het vierde Europees Kampioenschap Stoneskimming op 24 oktober 2015 gehouden in en rond de pittoreske haven van het voormalige vissersdorp Middelharnis op Energy Island Goeree-Overflakkee.

Zaterdag 24 oktober 2015: de strijd om de Europese titel Stoneskimming

In vier categorieën (Jongens 0-12, Meisjes 0-12, Vrouwen en Mannen) proberen de deelnemers in drie worpen hun steen zoveel mogelijk meters over het water te laten maken. Vlak naast de serieuze ‘;-) skimbaan ligt een kleinere baan voor keilende kinderen, een soort watersjoelen: gooi je stenen door poortjes en scoor punten voor ieder poortje. Ook kun je hier even oefenen en heb je een goed zicht op de skimmers die echt ver komen.

Op de Menheerse Werf kunnen toeschouwers op het haventerras lekker onderuit genieten van al het sportief spektakel , (h)eerlijke snacks en een goedgevulde bar. Ook staat er een springkussen, kunnen kinderen op de Troepwerf hun eigen bootjes bouwen van afval, is er een competitie Zeil Hijsen en vertelt de stichting Sailing Kids wat ze doen.Bij de prijsuitreiking aan het einde van de dag, worden de winnaars van de verschillende categorieën officieel uitgeroepen tot Europees Kampioen Stoneskimming 2015.

Programma in tijd

Zaterdag 24 oktober 2015: Vierde Europees Kampioenschap Stoneskimming

09:00 Training & start registratie. De hele dag door, bij inschrijving á €5 tbv Sailing Kids krijg je 3 stenen. Je kunt ook eigen stenen meenemen, maximaal 7,5cm in diameter of extra stenen kopen ten behoeve van Sailing Kids.

11:00 Officiële opening European Championship Stoneskimming 2015 door burgemeester Grooteboer en wethouder Van der Vlugt van Goeree-Overflakkee

11:00 16:00 European Championship Stoneskimming (alle categoriën gemengd, tijdspanne voor werpen wordt bij inschrijving aangegeven)

16:00 Skim-off (alle skimmers die 63 of meer meters hebben gegooid werpen tegen elkaar in de finale. De winnaar daarvan wordt de nieuwe Europees Kampioen)

17:00 Prijsuitreiking

17:00 – ?????? Post skim Party op de Menheerse Werf

 

Inschrijven voor het Europees Kampioenschap Stone Skimming kan ter plaatse of, bij voorkeur, via het inschrijvingsformulier.

Doorlopende Activiteiten:

  • Terras aan de Haven bij de Menheerse Werf
  • Menheerse Werf!  Troepwerf
    Zelf echt zeilende bootjes maken van afval
  • Watersjoelen
    Voor keilende kids: keilen door poortjes met puntentelling
  • Competitie Zeil Hijsen
  • Springkussen
  • Presentatie & activiteiten St. Sailing Kids

Houd onze facebookpagina in de gaten voor de laatste updates.