Kosten

Inschrijfgeld
Meedoen aan het European Championship Stoneskimming Goeree-Overflakkee kost slechts €5,-. Hiervoor mag je drie stenen uitzoeken om een officiële gooi naar de Europese titel te doen. Je mag ook  werpen met je eigen stenen, (zie hiervoor de regels).

Extra beurten

De beste vijf werpers van de dag per leeftijdsgroep komen uit in de finale. Indien de tijd het toelaat mag je voor 5 euro een extra beurt werpen. Je kunt hiermee je resultaat proberen te verbeteren voor jezelf en voor je team en proberen om in de finale te geraken. Wie weet wordt het Nederlands of Europees record  nog aangescherpt! (zie hiervoor achtergrondinformatie) Jouw beste worp van de dag wordt gerekend.

Finale

Om 16.15 start de finale. De finale wordt gespeeld door de beste vijf werpers van de dag per leeftijdsgroep die om 16.15 aanwezig zijn. De benodigde drie stenen voor de finale ontvang je van de organisatie, maar ook hier mag je je eigen stenen voor gebruiken. (zie regels). Het beste dagresultaat telt voor de einduitslag.

 

Unieke skimming pouch met 10 trainingsstenen*
Oefening baart kunst, dus uiteraard kun je ook extra stenen kopen om ‘proef’ te gooien. Voor € 5,- ontvang je 10 keramische stenen én een unieke ‘Skimming Pouch’: ,op maat gemaakt voor het European Championship Stone Skimming . De opbrengst van deze ‘Skimming Pouches’ komt ten goede aan het geweldige werk van Sailing Kids.  * Leverbaar zo lang de voorraad strekt.

De juiste skimsteen

Skimmen, keilen of steentje scheren doe je het beste met een platte steen, die lekker in de hand ligt. Niet te groot, niet te klein. Niet te licht en niet te zwaar.

Lees verder »

Steun Stichting Sailing Kids

Deelnemers aan het European Championship Stone Skimming , kunnen letterlijk een steentje bijdragen aan de werkzaamheden van de stichting Sailing Kids. Deze stichting organiseert zeilvakanties voor kinderen en jong volwassenen met een ernstige en/of chronische ziekte.

Lees verder »

Kosten

Meedoen aan het Ek Stoneskimming Goeree-Overflakkee kost slechts €5,-.

Lees verder »

De regels

Bij het EK Stoneskimming gaat het vooral om de fun. Toch ontkomen we er niet aan om een aantal regels te hanteren. Europees Kampioen wordt je immers niet zomaar…

Lees verder »