De regels

Bij het EK Stone Skimming gaat het vooral om de fun. Toch ontkomen we er niet aan om een aantal regels te hanteren. Europees Kampioen wordt je immers niet zomaar…

 

 1. Elke deelnemer aan het European Championship Stone Skimming krijgt drie werpbeurten.
 2. Het gaat erom de steen zoveel mogelijk meters te laten maken over het water, alvorens de steen zinkt.
 3. De afstand wordt gemeten vanaf het laatste punt waar de steen contact maakt met het wateroppervlakte binnen de markeerlijnen of vanaf het punt waar de steen buiten de markeerlijnen schiet.
 4. De worp telt alleen als de steen minimaal twee sprongen maakt binnen de markeerlijnen.
 5. De beste van de drie werpbeurten is je uiteindelijke score in het klassement. Degenen die het meest aantal meters heeft gegooid, heeft gewonnen.
 6. Voor de teamscore worden de totale lengtes van de beste werpbeurten van alle teamleden opgeteld. Het team met het hoogst aantal meters is de winnaar.
 7. Deelnemers kunnen dus zowel de winnaar zijn van het individuele klassement als van het teamklassement.
 8. Bij inschrijving ontvang je drie skimstenen. Het is daarnaast mogelijk extra stenen te kopen of eigen stenen te gebruiken: natuurlijke stenen of geproduceerde stenen van beton, keramiek of glas. De stenen mogen maximaal 7,5cm in diameter zijn.
 9. Er zijn geen beperkingen met betrekking tot de grootte van de steen.
 10. Het is mogelijk meerdere pogingen te doen, als de tijd dit toelaat.
 11. De beslissingen van de jury zijn definitief.

De juiste skimsteen

Skimmen, keilen of steentje scheren doe je het beste met een platte steen, die lekker in de hand ligt. Niet te groot, niet te klein. Niet te licht en niet te zwaar.

Lees verder »

Steun Stichting Sailing Kids

Deelnemers aan het European Championship Stone Skimming , kunnen letterlijk een steentje bijdragen aan de werkzaamheden van de stichting Sailing Kids. Deze stichting organiseert zeilvakanties voor kinderen en jong volwassenen met een ernstige en/of chronische ziekte.

Lees verder »

Kosten

Meedoen aan het Ek Stoneskimming Goeree-Overflakkee kost slechts €5,-.

Lees verder »

De regels

Bij het EK Stoneskimming gaat het vooral om de fun. Toch ontkomen we er niet aan om een aantal regels te hanteren. Europees Kampioen wordt je immers niet zomaar…

Lees verder »