De regels

Bij het EK Stone Skimming gaat het vooral om de fun. Toch ontkomen we er niet aan om een aantal regels te hanteren. Europees Kampioen wordt je immers niet zomaar…

 

 1. Elke beurt van het European Championship Stone Skimming bestaat uit drie worpen.
 2. Het gaat erom de steen zoveel mogelijk meters te laten maken over het water, alvorens de steen zinkt.
 3. De afstand wordt gemeten vanaf de kant van het werpplatform tot het laatste punt waar de steen contact maakt met het wateroppervlakte en zinkt. De afstand wordt bepaald door waarnemers langs het parkoers, haaks op de werprichting, aan de hand van een vast meetlint..
 4. De worp telt alleen als de steen eerst minimaal twee sprongen maakt.
 5. De beste worp van de dag is je uiteindelijke score in het klassement. Degenen die het meest aantal meters heeft gegooid, heeft gewonnen.
 6. Voor de teamscore worden de lengtes van de beste werpbeurt van elk teamlid opgeteld. Het team met het hoogst aantal meters is de winnaar.
 7. Deelnemers kunnen dus zowel de winnaar zijn van het individuele klassement als van het teamklassement.
 8. Bij inschrijving en bij elke betaalde extra beurt mag je drie skimstenen uitzoeken. De stenen voor de finale worden door de organisatie ter beschikking gesteld.
 9. Het is toegestaan om eigen stenen te gebruiken: natuurlijke stenen of geproduceerde stenen van beton, keramiek of glas.
 10. Er zijn geen beperkingen met betrekking tot de grootte van de steen.
 11. Het is mogelijk extra beurten te kopen, als de tijd dit toelaat, dit ter beoordeling van de jury.
 12. Finalisten die niet bij aanvang van de finale aanwezig zijn, doen niet mee met de finale ronde.
 13. De beslissingen van de jury zijn definitief.

get paid to write college papers

De juiste skimsteen

Skimmen, keilen of steentje scheren doe je het beste met een platte steen, die lekker in de hand ligt. Niet te groot, niet te klein. Niet te licht en niet te zwaar.

Lees verder »

Steun Stichting Sailing Kids

Deelnemers aan het European Championship Stone Skimming , kunnen letterlijk een steentje bijdragen aan de werkzaamheden van de stichting Sailing Kids. Deze stichting organiseert zeilvakanties voor kinderen en jong volwassenen met een ernstige en/of chronische ziekte.

Lees verder »

Kosten

Meedoen aan het Ek Stoneskimming Goeree-Overflakkee kost slechts €5,-.

Lees verder »

De regels

Bij het EK Stoneskimming gaat het vooral om de fun. Toch ontkomen we er niet aan om een aantal regels te hanteren. Europees Kampioen wordt je immers niet zomaar…

Lees verder »